Data: 2004-03-18 15:22:23
Temat: Re: obiadowe pytanie
Od: wiku <s...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Goosie wrote:
> I mam problem z pierwszym elementem zestawu - co zrobic, by ziemniaki (ryz)
> nie byly takim suchym, samoistnym dodatkiem, do ktorego konsumpcji nie
> wiadomo jak sie zabrac? Zwlaszcza, gdy ziemniaki same w sobie sa na
> przednowku niemalze bez smaku?
puree ??? ziemniaki pieczone ??? frytki ???
a ryz propnuje ze szpinakiem, swietnie smakuje a robi sie prosto - ryz
gotujesz w bulionie do miekkosci i odparowania calego bulionu (w razie
potrzeby dolewasz), po czym na patelni podsmazasz posolony szpinak z
wycisnietym czosnkiem, dodajesz ryz i smazysz jeszcze chwile, na koniec
wyciskasz do tego cytryne, zeby zlamac mdly smak szpinaku
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
|