Data: 2001-02-12 16:05:10
Temat: Re: ocet balsamiczny?
Od: d...@p...arena.pl (Dorota Lorka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl>
Data: 2001 Luty 12 (Poniedziałek), 17:06
Temat: Re: ocet balsamiczny?
> Dorota Lorka wrote:
>
> > > Na butelce napisane jest , że 0% cholesterolu, zresztą w
> tłuszczach> > roślinnych nie ma cholesterolu.
> >
> > Niektore sie jednak utleniaja, a wtedy pole do popisu dla
> watroby.... i
> > cholesterol skacze.
>
> jaki jest tego mechanizm?
Cholesterol, nie wchlania sie wprost, jest syntetyzowany w watrobie,
duzo by pisac, ja wychodze juz do domu, postaram sie napisac jutro.
W kazdym razie jedyne w pelni 'dobre' tluszcze to olej zepakowy i oliwa
z oliwek.
Dorota
--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|