Data: 2009-09-15 15:59:54
Temat: Re: ogórki w zalewie musztardowej
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:h8rlt6$cfn$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Mam ochotę zrobić takie ogórki, bo jadłam kupne i mi smakowały bardzo.
QUOD LIBET.
Zależy z jakich ogórków robisz - możesz jak pikle - z pożółkłych - po
usunięciu pestek pokroić w paski, z korniszonowych w całości, połówkach czy
ćwiartkach - krojonych wzdłuż oraz z większych ogórków pokrojonych
poprzecznie, albo nawet te kawałki pokrojone na połówki czy ćwiartki. W
zasadzie chodzi o to, by na widelec nabijać kawałek, który można w całości
wziąć do ust, bez krojenia na talerzu.
Panslavista, co na wrogów sobie śwista!!! :-)))))))))))))
|