Data: 2000-10-20 15:13:28
Temat: Re: oliwki
Od: w...@p...onet.pl (onet)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Danka" <j...@z...nl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Friday, October 20, 2000 2:46 PM
Subject: Re: oliwki
> DZieki za dobre checi, ale nie wazne gdzie jestem i w czym one sa, zawsze
> musze je wygrzebac widelcem na brzeg talerza. Nic mnie do nich nie
przekona.
> A co do serow - ja je z kolei uwielbiam! Jesli chcesz, to mozesz sprobowac
> np. cammembert lub kawalki brie opanierowac w jajeczku i bulce tartej lub
> zmielonym chlebku i smazyc taki serek w glebokim tluszczu. Wystarczy
wrzucic
> go tylko na jakies 2-3 min. Jest potem taki fajny miekki i rozlewajacy
> sie.....Mmmhhhh
> Pozdr.,
> Danka
>
> "Dorota Szeliga" <d...@p...onet.pl> schreef in bericht
> news:39EEA4ED.115B@poczta.onet.pl...
> > A czy próbowałaś sałatkę typu horiatiki? Cebula, papryka, pomidor,
> > ogórek, ser feta (ja używam polskiego i mi smakuje) i oliwki (najlepiej
> > czarne). Ja też nie znosiłam oliwek do czasu, aż niedawno spróbowałam
> > takiej sałatki i nagle się przekonałam, że oliwki w tym towarzystwie to
> > jest TO.
> >
> > Natomiast nienawidzę serów (wszystkich typu brie, pleśniowych itd). Też
> > już sam zapach (smród, nie zapach ;-) ) mnie odrzuca. Może ktoś ma
> > pomysł na jakąś potrawę, która by mnie do nich przekonała?
> >
> > Dorota
> bagietka z prawdziwym francuskim bree lub cabernet i obowiazkowo
szklaneczka winka. Witeqq
>
>
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|