Data: 2003-02-16 17:35:02
Temat: Re: opadające rodzynki
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anka" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b2ohcg$us4$1@fargo.cgs.pl...
> Witam:)
> Mam pytanko. Co zrobić żeby nie opadały rodzynki w cieście?
> Wiem że powinno się posypac je mąką. Ale to nie pomaga.Sparzanie wrzątkiem
> również.
> Większość rodzynek opada na spód ciasta i przypalają się.
> Może ktoś będzie wiedział:-)
> Pozdrawiam
Zawsze wlansie tak robie, zalewam wrzatkiem, posypuje maka (odciskam z wody
lekko), pozniej jak juz wrzuce do ciasta mieszam (czasme jak sie da, nawet w
blaszce,) tak zeby rodzynki byly wszedzie. I zawsze skutkuje. Wiadomo ze nie
wszytskie beda sie trzymaly na gorze, pare zawsze opadnie, ale nigdy sie nie
przypalily jeszcze.
Aha.. maka posypuje tylko do jasnych ciast, do ciemnych - nigdy
Marta
|