Data: 2003-02-16 18:15:11
Temat: Re: opadające rodzynki
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anka" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b2ohcg$us4$1@fargo.cgs.pl...
> Witam:)
> Mam pytanko. Co zrobić żeby nie opadały rodzynki w cieście?
> Wiem że powinno się posypac je mąką. Ale to nie pomaga.Sparzanie wrzątkiem
> również.
> Większość rodzynek opada na spód ciasta i przypalają się.
> Może ktoś będzie wiedział:-)
> Pozdrawiam
> Ania
nie w e wszystkich ciastach rodzynki i bakalie chca opadac, ale jesli tak
sie zdarza, to namoczone i podsuszone na reczniku/sciereczce rodzynki lub
pokrojone bakalie nalezy oproszyc maka na suchym sicie ( aby nadmiar maki
odpadl) i dodac do ciasta. Nie mieszac zbyt energicznie gdyz usuniemy z
wierzchu bakalii
cienka warstwe maki, co sprawi ze podczas pieczenia ( mimo posypania)
opadna na spod ciasta.
Jola L-L
|