Data: 2002-02-01 06:54:39
Temat: Re: orzechy...
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>...przyznaj?, ?e moja przyjació?ka wprawi?a mnie - kulinarnego neofit? - w
>zdumienie, kiedy wysypa?a gar?? orzechów laskowych na rozgrzan? patelni? i
>najnormalniej w ?wiecie je "podsma?y?a"...by?y ?wietne!!!
>czy kto? zna jakie? "wariacje" na temat "sma?onych" orzechów?
>jakie? dodatki?
>pozdrawiam
>Pawe?
to samo z dodatkiem sojowego sosu (uwaga slone! bo sie macha ta
patelnia az sos wyparuje a reszta oblepi orzechy)
lub
cukru - zrobi sie karmel, tez trzeba potrzasac patelnia ale moze
wyjsc tak, ze bedziesz potrzasal a tu nic sie nie dzieje...karmel
skamienial i posklejal w lita jednosc patelnie i orzechy. nalezy
wtedy poczekac jednak, podwazyc te lita calosc OD patelni i na
desce do krojenia np porabac to mlotem - wyjda kawalki z
orzechami zatopionymi...dobre, acz niebezpieczne ;) (uwaga!
slodkie i wyrywa plomby z zebodolow)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|