Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!fu-berlin.de!uni
-berlin.de!not-for-mail
From: Waldemar Krzok <w...@c...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [ot] szkoda...
Date: Wed, 26 Apr 2006 16:40:21 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 26
Message-ID: <4...@u...de>
References: <0...@p...pl> <e2nme6$30o$1@nemesis.news.tpi.pl>
<e2nmf1$k5v$1@atlantis.news.tpi.pl> <0...@p...pl>
<4...@u...de> <C0753D06.47FE%notujaca@gazeta.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
czfTlNwIa4yx3XZdzA5VZgQjO1wL50e2q5XgUwPV6tRmZNujQ9Up7PlQWc7NK6gsBNfNieFSDC
User-Agent: Thunderbird 1.5 (Windows/20051201)
In-Reply-To: <C0753D06.47FE%notujaca@gazeta.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:267358
Ukryj nagłówki
notujaca schrieb:
> Waldemar Krzok napisał(a) 26/04/2006 14:58:
>
>> Lenka schrieb:
>>> Swego czasu byłam. Ale naprawdę baaaardzo dawno.
>>> Może faktycznie wrzucę jakiś przepis i rozpocznie się przywracanie
>>> normalności
>>> (na ile to możliwe)...
>>> No co macie największą ochotę? Słodkości? Mięsko?
>> a co masz? Dzisiaj będę robił indyjszczyznę i będzie to i słodkie i mięso.
>
> Dawaj przepis na indyjszczyznę :-) Ja ostatnio lubuje się w potrawach
> słodkawo-ostrawych albo słodkawo-kwaśnawych. A to mięsko może jakoś na soję
> przerobię...
fuj, soja to nie jest to. Ale jak smakuje....
drobia pokroić na kostki wielkości kostki do gry i podsmażyć na
tłuszczu. Ja używam sklarowanego masła, można wziąć ghee, jak się ma,
albo to, to się lubi. Po podsmażeniu osolić, opieprzyć, ocurryć i
opapryczyć do smaku. Do tego dodać pory, drobno pokrojone, ewentualnie
pieczarki, tyż pokrojone i trochę podsmażyć. Do tego można dać suszone
owoce, i orzeszki cashew (te na początku, przed drobiem). Na to mleko
kokosowe i rozciapciany banan. Wcinać z ryżem.
Waldek, idę na zakupy...
|