Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: notujaca <n...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [ot] szkoda...
Date: Wed, 26 Apr 2006 16:38:47 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 32
Message-ID: <C0755297.4822%notujaca@gazeta.pl>
References: <0...@p...pl> <e2nme6$30o$1@nemesis.news.tpi.pl>
<e2nmf1$k5v$1@atlantis.news.tpi.pl> <0...@p...pl>
<4...@u...de> <C0753D06.47FE%notujaca@gazeta.pl>
<4...@u...de>
NNTP-Posting-Host: fw1-ext.axelspringer.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1146062329 8313 195.177.210.11 (26 Apr 2006 14:38:49 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Apr 2006 14:38:49 +0000 (UTC)
X-User: notujaca
User-Agent: Microsoft-Outlook-Express-Macintosh-Edition/5.02.2022
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:267362
Ukryj nagłówki
Waldemar Krzok napisał(a) 26/04/2006 16:40:
> notujaca schrieb:
>> Waldemar Krzok napisał(a) 26/04/2006 14:58:
>>> a co masz? Dzisiaj będę robił indyjszczyznę i będzie to i słodkie i mięso.
>>
>> Dawaj przepis na indyjszczyznę :-) Ja ostatnio lubuje się w potrawach
>> słodkawo-ostrawych albo słodkawo-kwaśnawych. A to mięsko może jakoś na soję
>> przerobię...
>
> fuj, soja to nie jest to. Ale jak smakuje....
Da radę :-)
> drobia pokroić na kostki wielkości kostki do gry i podsmażyć na
> tłuszczu. Ja używam sklarowanego masła, można wziąć ghee, jak się ma,
> albo to, to się lubi. Po podsmażeniu osolić, opieprzyć, ocurryć i
> opapryczyć do smaku. Do tego dodać pory, drobno pokrojone, ewentualnie
> pieczarki, tyż pokrojone i trochę podsmażyć. Do tego można dać suszone
> owoce, i orzeszki cashew (te na początku, przed drobiem). Na to mleko
> kokosowe i rozciapciany banan. Wcinać z ryżem.
Brzmi nieźle... Tylko może bez owoców suszonych, bo nie lubię. A ile tego
mleka kokosowego? Jako przyprawę, czy ma się sos z tego zrobić? Bo mam taką
małą puszkę na półce...
> Waldek, idę na zakupy...
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|