Data: 2007-02-08 12:27:20
Temat: Re: owoce w occie - co z tym?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krystyna Chiger" <k...@h...people.pl> napisał w wiadomości
news:45cb0e68$1@news.home.net.pl...
Marek W. wrote:
(...)
> co prawda ostatnimi czasy coraz trudniej trafic odpowiednia odmiane
gruszek
> taka coby nadawała sie do octu :))
Konferencja. mam własne, ale widuję w zieleniakach też.
>
> bardziej zainteresowała mnie ta cukinia ...:))))
>
Cukinia nie gigantyczna, ale i nie miniaturowa, najlepiej
taka, żeby plasterki do słoika bez kłopotu włożyć. Zalewa
taka jak do gruszek. Cukinię obrać, pokroić na plastry, wyrzucić
gniazda nasienne, zblanszować. Do słoika dołożyć cząstki pomarańczy
albo lepiej mandarynki - zapach będzie lepszy. Zalać - i po
sprawie :)
Dzieki wielkie przydasie :)
Do tej pory znałem tylko wersje z ananasowym aromatem do ciast
Marek
|