Data: 2001-03-02 00:16:39
Temat: Re: panierka
Od: "Ewa_" <e...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> mam pytanko
> co zrobić, żeby nie odklejała się panierka podczas smażenia?
Cześć jestem tu dopiero chwilę i może na coś się przydam. Kotlety obtaczam w
jajku, a potem w bułce tartej zmieszanej z mąką (z przewagą bułki tartej). Z
jednej potem z drugiej strony obtaczam przy pomocy widelca (lekko dociskam
panierkę), następnie obtaczam z jednej i drugiej strony przy pomocy rąk
mocno dociskając panierkę. Nie zdarzyło mi się, żeby cokolwiek odchodziło.
Kotlety solę pod koniec smażenia.
Jeżeli lubisz wątróbkę to spróbuj obtoczyć ją zamiast w mące to w bułce
tartej - smakuje wyśmienicie (posól dopiero przed podaniem). Smacznego.
|