Data: 2004-07-10 21:14:13
Temat: Re: papryka
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"T.N." wrote:
> Witam, robiąc pokrojoną paprykę duszoną w różnych sosach, leczo itp. zawsze
> otrzymuję ją twardą i soczystą, co jakoś nie bardzo mi pasuje. Właściwie
> jest tak bez względu na czas przyrządzania. Chciałbym, aby wypuściła sok,
> stała się miekka, sflaczała i "ciapowata". Wie ktoś może jak uzyskać taki
> efekt? Dodam, że chciałbym użyć jak najmniej tłuszczu.
>
> --
> T.N.
A czy obierasz ja ze skory? skoro nie flaczeje, to chyba nie...
Najprostszy sposob to umiescic przekrojone, wypestkowane papryki skora do gory
pod opekaczem, az powstana czarne bable (bomble), i 3/4 skory zczernieje.
Wyjac, przykryc folia do ostygniecia, obrac ze skory (ktora zejdzie z
latwoscia), pokroic i dodac do dania.
Powodzenia
Magdalena Bassett
|