Data: 2006-09-18 18:22:21
Temat: Re: papryka w zalewie jakiejs CD. /kiszona???/
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dariusz Adamiak" <d...@w...pl> wrote in message
news:eeml7f$i5d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> hej,
> dzieki iza, @nn,
> zrobione za kilka dni sie okaze ... :-)
>
> ale chcialem kilka slow o kiszonej,
> mialem zadość i zakisilem kilka KG
> kurde,
> szkoda papryki,
> smakuje , owszem owszem .... ale jak kiszone ogorki, a ze dzis ogorki do
> kiszenia mozna kupis spokojnie /nawet chyba lepsze niz za szczytu
> ogorkowego/
>
> ostentacyjnie pisze szkoda marrnowac papryki na kiszona, taniej pelniej
> zakisze ogorki, a papryke zostawie na cos innego,
>
> owszem bardzo smaczna, ale smakiem nie odroznia sie specjalnie do ogorasow
> kiszonych......
>
> wiec jakby mozna gruszke zakisic i smakowalaby jak ogorki kiszone ... to
> ...
> wlasnie to co ....
> to bez sensu....
>
>
> ergo... ja ktos chce kiszone cos /w sensie ogorki/ moze kisie papryke, ale
> smak zdecydowanie ten sam, wiec po co ... ?
>
> pozdr
>
>
> ps. papryka is kul, ale nie do kiszenia /mimo ze dobra/ :-)
Weź przykład z tabletu pod uwagę - jeden ma 64 stopnie czułości nacisku
piórka, inny 1024...
Ogórki, także te kiszone, też mogą mieć różne nuty smakowe: chrzanową,
gorczyczną i np. papryczną - widać, przyzwyczajony jesteś do tej jednej,
fabrycznej...
|