Data: 2001-02-03 17:59:05
Temat: Re: pasztet makrobiotyczny
Od: "Ewa T." <e...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki za przepis. Wlasnie upieklam ten pasztet. Smakuje nawet mojemu
mezowi, ktory ma dosc szczegolny gust.
Przepis troche zmodyfikowalam. Dodalam wiecej pieczarek, wiecej cebuli i
duzo czosnku. Pieczarki oraz cebule pokroilam drobno i masy w ogole nie
mellam, tylko dobrze wyrobilam. Mysle, ze mozna do srodka dodac i inne
skladniki, np. tarty ser zolty czy oliwki albo kawaleczki pieczonego miesa,
jesli ktos ma na nie ochote. Mozna tez pozniej ten pasztet odsmazyc i zjesc
z surowka.
Niedawno pieklam pasztet wegetarianski z pieczarek, ktory "Kuchnia"
podawala przed Swietami. Tez dobry. Pozdrawiam, Ewa T.
|