Data: 2006-07-05 13:47:07
Temat: Re: patelnia żeliwna-jeszcze raz
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"fifi" <f...@o...eu> wrote in message
news:7223.000000ab.44abb213@newsgate.onet.pl...
>
>>
>> Tanią, emaliowaną -
>> http://www.zielinski.waw.pl/store/easyshop.cgi?
> vid=ekjkyrwrgpsklbahonuiigiednrfpxsl&com=IT/2&katego
ria=31
>>
>> Ważne - powinna mieć metalową rączkę, a jeszcze lepiej ucha metalowe,
>> dobrze, gdy ma pokrywę - wtedy można piec w niej w piekarniku lub na
>> ognisku. Emalia wymaga mniej zachodu, ale może być czysto żeliwna, wtedy
>> po
>> użyciu i umyciu trzeba podgrzać i kapnąwszy oleju jadalnego na gorąco
>> natrzeć ręcznikiem papierowym.
>>
>>
> A ta emalia nie poodpryskuje z czasem?
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Gdy nalejesz zimnej wody na rozpaloną lub uderzysz czymś - będzie jak z
garnkami emaliowanymi....
|