Data: 2006-07-05 12:35:31
Temat: Re: patelnia żeliwna-jeszcze raz
Od: "fifi" <f...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Tanią, emaliowaną -
> http://www.zielinski.waw.pl/store/easyshop.cgi?
vid=ekjkyrwrgpsklbahonuiigiednrfpxsl&com=IT/2&katego
ria=31
>
> Ważne - powinna mieć metalową rączkę, a jeszcze lepiej ucha metalowe,
> dobrze, gdy ma pokrywę - wtedy można piec w niej w piekarniku lub na
> ognisku. Emalia wymaga mniej zachodu, ale może być czysto żeliwna, wtedy po
> użyciu i umyciu trzeba podgrzać i kapnąwszy oleju jadalnego na gorąco
> natrzeć ręcznikiem papierowym.
>
>
A ta emalia nie poodpryskuje z czasem?
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|