Data: 2006-07-05 12:01:39
Temat: Re: patelnia żeliwna-jeszcze raz
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"fifi" <f...@o...eu> wrote in message
news:7223.0000007e.44ab9fbd@newsgate.onet.pl...
> Witam.
> znalazłam w internecie takie oto patelnie
> 1. http://www.manufaktura-lodz.com/sklep.pl?c=l--mfpa00
01
> 2. www.robin.com.pl/sklep/patelnia-zeliwna-uniwersalna
> 3.
> http://www.fide.pl/pl/le_creuset/patelnia_zeliwna_z_
dziobkiem__20124_16_09_00_4_
> 00/324/
>
>
> Ktorą lepiej kupić. Mam dylemat bo jedne są emaliowane inne jakieś
> oksydowane czy jakos tam (zupelnie nie wiem co to znaczy).ta francuska
> znowu
> droga ale czytalam kiedys ze najlepiej jest kupowac patelnie zeliwne we
> Francji
> lub Niemczech.
> Poradzcie cos prosze bom w biedzie bez patelni a na ktoras sie musze
> zdecydowac
>
> z gory dzieki
> fifi
Tanią, emaliowaną -
http://www.zielinski.waw.pl/store/easyshop.cgi?vid=e
kjkyrwrgpsklbahonuiigiednrfpxsl&com=IT/2&kategoria=3
1
Ważne - powinna mieć metalową rączkę, a jeszcze lepiej ucha metalowe,
dobrze, gdy ma pokrywę - wtedy można piec w niej w piekarniku lub na
ognisku. Emalia wymaga mniej zachodu, ale może być czysto żeliwna, wtedy po
użyciu i umyciu trzeba podgrzać i kapnąwszy oleju jadalnego na gorąco
natrzeć ręcznikiem papierowym.
|