Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: patelnia żeliwna-jeszcze raz
Date: Wed, 5 Jul 2006 14:01:39 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <e8g9np$t5l$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: abbu4.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1152100922 29877 83.6.210.4 (5 Jul 2006 12:02:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 5 Jul 2006 12:02:02 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Antivirus: avast! (VPS 0627-1, 2006-07-05), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:272409
Ukryj nagłówki
"fifi" <f...@o...eu> wrote in message
news:7223.0000007e.44ab9fbd@newsgate.onet.pl...
> Witam.
> znalazłam w internecie takie oto patelnie
> 1. http://www.manufaktura-lodz.com/sklep.pl?c=l--mfpa00
01
> 2. www.robin.com.pl/sklep/patelnia-zeliwna-uniwersalna
> 3.
> http://www.fide.pl/pl/le_creuset/patelnia_zeliwna_z_
dziobkiem__20124_16_09_00_4_
> 00/324/
>
>
> Ktorą lepiej kupić. Mam dylemat bo jedne są emaliowane inne jakieś
> oksydowane czy jakos tam (zupelnie nie wiem co to znaczy).ta francuska
> znowu
> droga ale czytalam kiedys ze najlepiej jest kupowac patelnie zeliwne we
> Francji
> lub Niemczech.
> Poradzcie cos prosze bom w biedzie bez patelni a na ktoras sie musze
> zdecydowac
>
> z gory dzieki
> fifi
Tanią, emaliowaną -
http://www.zielinski.waw.pl/store/easyshop.cgi?vid=e
kjkyrwrgpsklbahonuiigiednrfpxsl&com=IT/2&kategoria=3
1
Ważne - powinna mieć metalową rączkę, a jeszcze lepiej ucha metalowe,
dobrze, gdy ma pokrywę - wtedy można piec w niej w piekarniku lub na
ognisku. Emalia wymaga mniej zachodu, ale może być czysto żeliwna, wtedy po
użyciu i umyciu trzeba podgrzać i kapnąwszy oleju jadalnego na gorąco
natrzeć ręcznikiem papierowym.
|