Data: 2001-09-07 11:02:18
Temat: Re: pazibroda
Od: "Lilly was here" <M...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ja też się kiedyś upierałem przy twojej wersji ale WL uświadomił mi, że
> jestem w błędzie.
Ja się nie upieram, szanuję wiedzę Władka ale jest to przeważnie wiedza
książkowa - czyli też opinie innych ludzi ( a tzw. autorytety to kwestia
zawsze sporna, przynajmniej dla mnie - to nie wersal i mam w d.. konwenanse
jak toś powiedział :)
Z moich doświadczeń kulinarnych na obczyźnie wynika, że ta potrawa składa
się z kapusty kiszonej. Natomiast zupa ze słodkiej ( najlepiej młodej )
kapusty w kujawsko pomorskim nazywana jest parzucha ( nie od parzenia lecz
od zaparzania kapusty )
W kwestii dalszej dyskusji zgadzam się na EOT, coby nie przerabiać jeszcze
raz :)
I tak nikt mnie nie przekona, że jest inaczej :)))
--
Lilly was here
|