Data: 2006-05-02 19:38:25
Temat: Re: pęczak
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Pati" <p...@o...pl> wrote in message
news:dtpdg6$mf8$1@pyro.tvk.wroc.pl...
> witam,
> od wigilli zostało mi w domu dużo pęczaka, ale oprócz kutii nie mam innych
> pomysłów jak ja wykorzystać, szukałam w necie ale nic ciekawego nie
> znalazłam. Moze Wy macie jakies pomysły:)
> Z góry dzięki za przeepisy
> Pati
He..he, jak na polską potrawę główną, to macie nikłą wiedzę. Po za
krupnikiem i krupami do różnych gulaszy i z mlekiem jadałem bardzo często
leguminę z pęczaku: Pęczak ugotowany na sypko, słabo osolony. Pod koniec
gotowania dodaje się śliwki węgierki wędzone, masło i miesza, słodzi się
(jeżeli cała ilość będzie zjedzona jednorazowo) lub na słodzi się na
talerzu. Można nalać śmietany z cukrem.
|