Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Tomasz O." <t...@o...eu>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: peklowanie
Date: Wed, 23 Dec 2009 13:33:25 +0100
Organization: http://onet.pl
Lines: 26
Message-ID: <hgt2d8$vrn$1@news.onet.pl>
References: <hgq4nl$pdi$1@news.onet.pl> <7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: iio146.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1261571304 32631 79.189.222.146 (23 Dec 2009 12:28:24 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 23 Dec 2009 12:28:24 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5843
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5579
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:326169
Ukryj nagłówki
Użytkownik "kogutek" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:7b19.000004cf.4b30aa1e@newsgate.onet.pl...
> Dołóż do wędzarni dwa elektroniczne termometry. Takie co sondę mają na
> kabelku.
> Nazywa się to termometr tablicowy. Kosztuje od 50 zł za sztukę. Jednym
> zmierzysz
> temperaturę w wędzarni a drugi wbijesz w mięso i będziesz wiedział ile ma
> w
> środku. Jakie temperatury w czasie parzenia w wędzarni utrzymuję napisałem
> wcześniej.
Tak, tak, jak już zmontuje nową wędzarnie zamiast beczki to na pewno będzi
ona z termometrem. Ogólnie nia mam z tym problemu bo wędzę sobie z 6-7
godzin i jest ok. Teraz zimno było jak cholera i po 4,5 godzinie miałem dość
wiatru, śniegu i mrozu przez co zwinąłem sprzęt i poszedłem do domu.
Niestety w efekcie tego grubsze mięsa lakko surowe w środku zostały. Ale i
tak w nowej wersji zamontuje na bank termometry, ponieważ metodą
organoleptyczną ciężko utrzymać stałą temperaturę, szczególnie przy - 20
stopniach.
--
Pozdrawiam
Tomasz
|