Data: 2009-12-23 12:33:25
Temat: Re: peklowanie
Od: "Tomasz O." <t...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kogutek" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:7b19.000004cf.4b30aa1e@newsgate.onet.pl...
> Dołóż do wędzarni dwa elektroniczne termometry. Takie co sondę mają na
> kabelku.
> Nazywa się to termometr tablicowy. Kosztuje od 50 zł za sztukę. Jednym
> zmierzysz
> temperaturę w wędzarni a drugi wbijesz w mięso i będziesz wiedział ile ma
> w
> środku. Jakie temperatury w czasie parzenia w wędzarni utrzymuję napisałem
> wcześniej.
Tak, tak, jak już zmontuje nową wędzarnie zamiast beczki to na pewno będzi
ona z termometrem. Ogólnie nia mam z tym problemu bo wędzę sobie z 6-7
godzin i jest ok. Teraz zimno było jak cholera i po 4,5 godzinie miałem dość
wiatru, śniegu i mrozu przez co zwinąłem sprzęt i poszedłem do domu.
Niestety w efekcie tego grubsze mięsa lakko surowe w środku zostały. Ale i
tak w nowej wersji zamontuje na bank termometry, ponieważ metodą
organoleptyczną ciężko utrzymać stałą temperaturę, szczególnie przy - 20
stopniach.
--
Pozdrawiam
Tomasz
|