Data: 2004-09-24 18:32:27
Temat: Re: piana z białek
Od: "AniaM" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kasia" <k...@o...pl> wrote in message
news:cipa5h$sk8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Mam problem - co robić aby piana z białek nie opadała po upieczeniu?
> Robie pyszny sernik na którym na wierzchu jest właśnie piana z 5 jajek.
> Dodaję do niej pół szklanki cukru i w piecu piana ta pięknie wyrasta,
> poprostu marzenie, ale gdy wyłącze piec zaraz zaczyna opadać :(. Czy ktoś
> wie, co należy dodać do takiej piany aby nie opadła?
>
> Pozdrawiam
> Kasia
>
>Zawsze, gdy pieke ciasto z piana na gorze, stosuje taki sposob - 15 min,
>przed koncem pieczenia przechodze na termoobieg /wczesniej obie grzalki/.
>Termoobieg powoduje, ze piana robi sie sztywna i nie opada.
Zycze powodzenia.
A moze podasz przepis na sernik ?
Anna
|