« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-09-21 13:22:58
Temat: piana z białekWitam,
Mam problem - co robić aby piana z białek nie opadała po upieczeniu?
Robie pyszny sernik na którym na wierzchu jest właśnie piana z 5 jajek.
Dodaję do niej pół szklanki cukru i w piecu piana ta pięknie wyrasta,
poprostu marzenie, ale gdy wyłącze piec zaraz zaczyna opadać :(. Czy ktoś
wie, co należy dodać do takiej piany aby nie opadła?
Pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-09-21 13:45:55
Temat: Re: piana z białekmoże wiórki kokosowe??
Jini - anioł kobieta ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 14:23:08
Temat: Re: piana z białekNIech ciasto po upieczeniu chwilę poczeka w piecu
Użytkownik "Jini" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cipbbf$a16$1@atlantis.news.tpi.pl...
> może wiórki kokosowe??
>
>
> Jini - anioł kobieta ;-)
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 14:24:47
Temat: Re: piana z białek
"Kasia" <k...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:cipa5h$sk8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Mam problem - co robić aby piana z białek nie opadała po upieczeniu?
> Robie pyszny sernik na którym na wierzchu jest właśnie piana z 5 jajek.
> Dodaję do niej pół szklanki cukru i w piecu piana ta pięknie wyrasta,
> poprostu marzenie, ale gdy wyłącze piec zaraz zaczyna opadać :(. Czy ktoś
> wie, co należy dodać do takiej piany aby nie opadła?
>
> Pozdrawiam
> Kasia
Ja dodaje zawsze do bialek lyzke kartoflanki (np. do skubanca), bo niby
(wedlug mojej mamy) wtedy jest krucha. U mnie taka tez wychodzi i nic nie
opada. Tesciowa mi jej zawsze zazdrosci, jednak jej experymenty z
kartoflanka nie daly ciekawych efektow. Ale moze Tobie sie powiedzie.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 14:29:27
Temat: Re: piana z bialek
Uzytkownik "Monika Biermann" napisala
>
> Ja dodaje zawsze do bialek lyzke kartoflanki (np. do skubanca), bo niby
> (wedlug mojej mamy) wtedy jest krucha. U mnie taka tez wychodzi i nic nie
> opada.
wlasnie o to chodzi o 2 lyzki maki ziemniaczanej po tym jak juz piana bedzie
sztywna ale jeszcze raz zmiksowac :)
a na te 5 bialek to moze nawet 2 czubate lyzki :] powodzenia w pieczeniu!
--
( )''. .''( )
( (Y) )
(..) * * (..)
(''') _'_ (''') KasiaA(to juz tylko 6 dni w samotnosci a pozniej
bedzie TYLE radosci :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 14:32:46
Temat: Re: piana z białek
> Witam,
> Mam problem - co robić aby piana z białek nie opadała po upieczeniu?
> Robie pyszny sernik na którym na wierzchu jest właśnie piana z 5 jajek.
> Dodaję do niej pół szklanki cukru i w piecu piana ta pięknie wyrasta,
> poprostu marzenie, ale gdy wyłącze piec zaraz zaczyna opadać :(. Czy ktoś
> wie, co należy dodać do takiej piany aby nie opadła?
>
> Pozdrawiam
> Kasia
chyba bardziej stabilna powinna być piana ubijana na parze wodnej - chodzi
o podgrzanie białek. Ubijaj z cukrem. Bedzie "gęściejsza".
btw: sernik z pianą z białek?
-- Vefour.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 15:22:27
Temat: Re: piana z bialek
"Kasia A" <buniapl(nic)@wp.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:cipdv7$1i38$1@node3.news.atman.pl...
>
> wlasnie o to chodzi o 2 lyzki maki ziemniaczanej po tym jak juz piana
> bedzie
> sztywna ale jeszcze raz zmiksowac :)
> a na te 5 bialek to moze nawet 2 czubate lyzki :] powodzenia w pieczeniu!
Wlasnie, zapomnialam napisac, ze kartoflanke po ubiciu i dodaniu cukru dodac
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 18:45:35
Temat: Re: piana z białek
Użytkownik "Kasia" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cipa5h$sk8$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Mam problem - co robić aby piana z białek nie opadała po upieczeniu?
>
moja dziewczyna mowi ze dodaje make ziemniaczana ok.2 plaskie lyzki na 5
zoltek
pozdr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 19:39:16
Temat: Re: piana z białek> > Witam,
> > Mam problem - co robić aby piana z białek nie opadała po upieczeniu?
> >
> moja dziewczyna mowi ze dodaje make ziemniaczana ok.2 plaskie lyzki na 5
> zoltek
A jaki zwiazek to ma z tematem?
Ktoska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-09-21 23:04:07
Temat: Re: piana z białekLe mardi 21 septembre 2004 ŕ 20:45:35, usenet a écrit :
>> Mam problem - co robić aby piana z białek nie opadała po upieczeniu?
>>
> moja dziewczyna mowi ze dodaje make ziemniaczana ok.2 plaskie lyzki na 5
> zoltek
A ile zoltek daje na bialko ?
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |