Data: 2000-12-07 16:40:01
Temat: Re: piec do pizzy w domu
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jakub Jewula" <b...@s...com.pl> napisał w wiadomości
news:90ndva$dsa$1@news.internetia.pl...
| > | A moze by tak je wstepnie na gazie?
| >
| > Nie. Nagrzewasz piekarnik z cegłami w nim. One łapią temperaturę
| > (widziałeś kiedyś piec akumulacyjny?) i trzymają wysoką temperaturę.
|
| Tak, jasne. Ale pomyslalem ze moze by te cegielki najpierw rozgrzac
| powyzej max. temp. piekarnika?
Poza piekarnikiem? Jakoś mi to trudno jest sobie wyobrazić. A sadyl
już zwrócił uwagę na problem z przełożeniem. :-)
| No to sruu...
| Nie pali sie od spodu? Jak dlugo pieczesz?
Na oko. Patrzę przez szybkę. Jak widzę, że się ser ładnie stopił, to
zaglądam, czy może już. Trzymam aż się ser zrumieni (oczywiście jeśli
jest to ser rumieniący się). A tak poważnie, to może z 10-12 minut.
Ale lepiej zerkać.
--
K o n r a d J . B r y w c z y ń s k i
private velvet animal oldsmobile mind
i'm sitting in the fireplace burning up my
t i m e
|