Data: 2002-10-27 15:24:09
Temat: Re: pieczarki i mielone
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Albo: mieso mielone wymieszane z jajkiem, cebula starta, czosnkiem, bulka
zwykla namoczona, sola pieprzem i papryka
Pieczarki trę na drobnej tarce przyprawiam dosyc ostrawo
Miesa dziele na czescie (wielkosci takiej zeby kotlety nie byly zbyt
wielkie), na srodek nakladam wystygniete piearki, i listek natki i formuje
kotleta, obtaczam w bolce tartej i smaze
To samo mozna zrobic dodajac jeszcze kostke sera zoltego, lub ser (np
mozarella) bez pieczarek.
Lub tzw frykadelki do miesa zmielonego, przygotowanego jw. dodaje pokrojona
w kostke papryke zielona, czerwona, zolta :)
Pozniej juz tylko usmazyc .. i... Smacznego :)
Marta
|