Data: 2003-06-06 03:58:00
Temat: Re: pieczeń z mięsa mielonego (kurze i (lub) wieprzowe - Jak ?
Od: "Marcin" <M...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Beata Księżyk" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bbnkt0$1ame$1@foka.acn.pl...
> 70 dag boczku
> 30 dag piersi kurczaka
> 1 smietana 18%
> 1 jajko
> 2 zabki czosnku
> 2 lyzeczki vegety
> pieprz
> majeranek
> 2 lyzeczki kminku mielonego
>
> Mieso zmielic, dodac do niego wszystkie skladniki i dobrze wymieszac.
> Powinno miec konsystencje jak kotlety mielone, jak jest zadsze dodac bulki
> tartej.
> Wlozyc do lodowki na 12 godzin. formowac z tego takie roladki, obtoczyc w
> bulce i piec okolo godziny. Ja do srodka wkladam sliwki w occie.
>
dziękuję bardzo. po najbliższej wizycie w ubojni drobiu biorę sie za
pichenie :)))
|