Data: 2003-06-06 15:00:10
Temat: Re: pieczeń z mięsa mielonego (kurze i (lub) wieprzowe - Jak ?
Od: "Beata Księżyk" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin" <M...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bbp3el$7i6$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Beata Księżyk" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bbnkt0$1ame$1@foka.acn.pl...
> > 70 dag boczku
> > 30 dag piersi kurczaka
> > 1 smietana 18%
> > 1 jajko
> > 2 zabki czosnku
> > 2 lyzeczki vegety
> > pieprz
> > majeranek
> > 2 lyzeczki kminku mielonego
> >
> > Mieso zmielic, dodac do niego wszystkie skladniki i dobrze wymieszac.
> > Powinno miec konsystencje jak kotlety mielone, jak jest zadsze dodac
bulki
> > tartej.
> > Wlozyc do lodowki na 12 godzin. formowac z tego takie roladki, obtoczyc
w
> > bulce i piec okolo godziny. Ja do srodka wkladam sliwki w occie.
> >
> dziękuję bardzo. po najbliższej wizycie w ubojni drobiu biorę sie za
> pichenie :)))
>
>
zycze smacznego :-))
|