Data: 2012-01-11 16:14:50
Temat: Re: pieczenie chleba- problem
Od: "p 47" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "tHe mRuWa" <g...@T...com> napisał w wiadomości
news:jejc4q$8o$1@inews.gazeta.pl...
(...)
> A ja mam nieco inny problem z pieczeniem chleba - na poczatku byc moze
> mialem szczescie, bo wychodzil zawsze. Ale od jakiegos czasu wychodzil mi
> rzadko i przestalem, bo sie zniechecilem. Nie wyrasta tak jak wczesniej i
> suma sumarum na koniec uzyskuje ciezki i wilgotny zakalec.
> Co moze byc tego przyczyna? Co zmniejszyc/zwiekszyc?
> Podejrzewam juz ze sie automat popsul np. regulacja temperatury albo cos,
> bo z grubsza robie caly czas wg. tego samego przepisu.
Jesli naprawdę(!!) robisz teraz chleb dokładnie tak samo, jak wówczas, gdy
ci wychodził to przyczyny moga byc tylko 2-e:
1. jakość uzywanych surowców pogorszyła się
2. istotnie automat rozregulował się i nie trzyma parametrów.
Najpierw jednak sprawdź, czy istotnie nie ma teraz odchyłek w stosowanych
proporcjach, procedurze itp.
|