Data: 2005-01-04 15:48:43
Temat: Re: pieczenie ryb w soli kamiennej
Od: "gregorius" <i...@m...internetdsl.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ale gdzie dostac taka rybe?Jakos nie widzialem jej nigdzie w marketach?
pomysl brzmi smacznie i prosto - walory nie podwazalne :)
dzieki
greg
Użytkownik "Wojti" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:credbb$7dq$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Chciałem zaproponować solę ale już pomysł się pojawił. W takim razie
polecam
> mało znaną rybę - Panga. Można ja kupić w wersji mrożonej.Podobnie jak
sola
> ma chude białe mięso i jest pyszna w smaku. Ja to robię tak:
> rozmrażam pangę, sól, pieprz, na patelnię wlewam wino białe pół wytrawne
> czekam aż się zagotuje, wrzucam rybę, z 5 minut niech się pogotuje w tym
> winie. Ryba gotowa. Do tego skropić cytryną i gotowe.
>
> Pozdrawiam
> Kucharz Amator
> Wojti
>
>
|