Data: 2007-01-11 09:16:57
Temat: Re: pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanie
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Biggie" <b...@W...pl> napisał w wiadomości
news:eo4v21$edh$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Czy takie połączenie bedzie smaczne?
> Czy ser nałożyć na pieczywo od razu czy najpierw je podpiec
>
sa 2 szkoly..
1- najpierw robimy "tosta" z pieczywa czosnkowego (ewentualnie ze zwyklego,
posmarowanego maslem, a nastepnie natartego czosnkiem), a pozniej na to ser
i .. lu (jesli pieczywo jest gorace jest duza szansa ze ser sie sam
"roztopi"
2- na pieczywo czosnkowe nakladamy ser i lu do piekarnika / mikroweli /
tudziez innego opiekacza
Ja czasem stosuje trzecia (na zyklym pieczywie), tyle ze to wlasciwie
zapiekanka czosnkowo-serowo-cebulowa jest
Pieczywo posmarowane (z obu stron) maslem, na to klade czosnek (potarty
najlepiej na tarce w wiorka), na to ser zolty... i do piekarnika...
Dla lubiacych pod ser mozna wlozyc jeszcze np. wedzionke, boczek, pieczarki,
cebule tudziesz inne ale wtedy czosnek "trzemy" na wedline)
|