Data: 2002-01-16 18:45:31
Temat: Re: pierniczki
Od: "Iwona B." <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
hej!
Dawno mnie tu nie bylo. Podziele sie z Wami przepisem na pierniczki, ktore
sa pyszne i ktore sa po upieczeniu mieciutkie i pulchne.
Pierniczki
1 szkl. cukru, 25 dkg miodu, margaryne, 10 dkg smalcu - roztopic i
ostudzic.
1 kg maki, 3 lyzeczki sody oczyszczonej, 2 paczki przypraw do piernika (lub
jedna duza na 1 kg maki) 3 lyzeczki kakao - wymieszac
Roztopiona i ostudzona mase dodac do maki wymieszanej ze wszystkimi
dodatkami. Pozniej dodac 5 jaj, rodzynki i wymieszac. Wstawic na dobe do
lodowki. Polukrowac po upieczeniu. Sa przepyszne. Mozna zajadac tuz po
upieczeniu.
Z "apetycznym" pozdrowieniem
Iwona
Użytkownik "marjoo" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:15890-1011129653@as3-108.swietochlowice.dialup.
inetia.pl...
> Za każdym razem jak upiekę pierniczki po kilkunastu minutach są twarde
może
> zna ktoś sposób jak temu zapobiec.
>
>
|