Data: 2003-03-07 12:49:20
Temat: Re: pierogi z kapustą
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A w ogole o jakiej kapuscie Ty mowisz? O kiszonej czy swiezej?
> Bo mozesz zrobic pierogi z kiszonej z moczonymi grzybami, pierogi tylko ze
> swiezej z grzybami albo pieczarkami i cebula, z kapusty mieszanej (kiszona +
> swieza) z dowolnymi grzybami, tylko ze farsz najlepiej podsmazyc na ciemno
> na patelni i zmielic w maszynce o duzych dziurach. Do kazdych oczywiscei
> cebula podsmazona.
> Calkiem calkiem sa pierogi z kapusta i mielonym miesem.
===========
E... Pierozki to zawsze robie wlasnie z kiszonej z miesem albo
z grzybami. Dosypuje tez typowe dla kapuchy przyprawy.
Chodzi mi raczej o jakis nowy smak.
Cos co zmieni ogolne wrazenie.
Czasem eksperymentuje na farszu, ale najczesciej z fatalnym skutkiem.
Chyba zbyt dziwne zestawy smakowe dobieram.
Chcialbym sprobowac cos nietypowego, ale sprawdzonego.
waldek
==========
|