Data: 2001-10-08 08:56:14
Temat: Re: *pigwa*
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>1 kg pigwy, 1 litr czystej wódki, 1/4 litra spirytusu, 1/2 kg cukru
>
>pigwe umyc, oczyscic z gniazd nasiennych, przekroic na pol (duze owoce na
>wiecej czesci)
> zalac 1 litrem czystej wodki. Po 6-8 tygodniach odlać
>nalewke w butelki, pigwe zasypać 1/2 kg cukru i odstawic do uzyskania
>syropu (cukier ma sie rozpuscic) - 2-3 tygodnie.
>Nastepnie polaczyc nalewke z syropem i dodac 1/2 l spirytusu. Odstawic.
>Po 3 tygodniach nalewke zlac do sloja, a pigwe zuzyc do herbaty lub drugiego
>zaciagu.
>Kiedy osad w nalewce opadnie na dno sloja - rozlac do butelek:
>
>goraco polecam
>lojalnie ostrzegam:-))))
>
Beata!
Spirytus Ci sie rozmnozyl czekajac na swoja kolejke...hehe to ile
go, tak naprawde?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|