Data: 2004-09-11 14:03:23
Temat: Re: pigwowiec- jak przetworzyc owoce
Od: "Miłka" <m...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Robiłem z pigwy,środki wycinałem ,ale nie jest to konieczne.Smak
> i aromat godny Olimpu,wynagrodzi ciężką prace.
> Mirzan
A ja sądzę że trzeba wycinać nasienniki żeby móc również jeść miąższ.
Osłonki nasionek są bardzo cienkie i mogą kaleczyć podniebienie. To tak jak
w jabłku ogryzek, nie każdy go zje. Dobierając owoce do macerowania w
temperaturze trzeba kierować się ich wielkością ponieważ zieleńsze i
mniejsze wolniej się "robią" niż dojrzałe i duże. To tak jak z gotowanie
ziemniaków.
Serdecznie Miłka
PS.: Podpisuję się pod tym, iż pigwowiec jest wyborniejszy w herbacie
niż cytryna :-D
|