Data: 2004-10-11 14:41:18
Temat: Re: pizza .. jak piec ...
Od: "alien71" <j...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "qbs" <q...@i...net.pl> napisał w wiadomości
news:cke2av$rnf$1@serwer.infinity.net.pl...
> przyłączam sie do pytania, a i jeszcze jedno;) jakiego sera najlepiej
> użyć?
>
>
Ja robię pizzę na cienkim cieście w ten sposób, że piekarnik rozgrzewam na
fula i na pizzy nie może być grubo farszu. Wkładam pizzę do nagrzanego
piekarnika BEZ SERA i piekę cały czas obserwując. Gdy pizza zaczyna łapać
kolor tzn. lekko brązowieć wyciągam i nakładam sera, wkładam z powrotem do
piekarnika i czekam aż ser się roztopi. Sera daję takiego jakiego akurat mam
i zawsze mi wychodzi. Ser jest wtedy rozciągliwy jak w pizzerii i nie jest
przypalony lub suchy jak by wyglądał gdy da się go od razu na pizzę.
Pozdrawiam i smacznego.
|