Data: 2003-04-13 17:31:52
Temat: Re: [pizza] no i niezbyt sie udała ;-)
Od: "Katarzyna Cieszkowska" <k...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja dodaję do ciasta jeszcze gałkę muszkatołową i wyciśnięty czosnek (2,3
żabki) Bardzo poprawia smak ciasta (zwłaszcza czasnek jeśli tylko lubisz)
Użytkownik "*madzik*" <b...@b...op.pl> napisał w
wiadomości news:b794nj$ccq$1@inews.gazeta.pl...
> Zrobilam po raz pierwszy w domu.
> Od gory wygladala super (sos, szynka, kukurydza, zielona papryka, ser), po
p
> rostu bosko :-).
>
> Juz wiem, ze mieszanka maki zytniej i pszennej nie jest dobra, oraz ze
musze
> dac ciensza warstwa ciasta pod skladniki. Czas pieczenia na 200 stopni
ok.2
> 0-25 min.
> Jakies inne cenne uwagi? Za ktore z gory oczywiscie dziekuje :-)
> Co innego moglam zle zrobic?
>
>
> (ciasto: 50dkg maki, 5 dkg drozdzy rozpuszczonych w szklance cieplej wody,
5
> lyzek oliwy - uroslo jak trzeba przed pieczeniem, ladne bylo drozdzowe....
t
> ylko cos nie za dobre w smaku po upieczeniu ;-). Przepis z Biblioteczki
Pora
> dnika Domowego)
>
> --
> ***cieplutko pozdrawia Magda***
> Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
> To proste! Archiwum grupy:
http://www.google.com/advanced_group_search?hl=pl
> Strona grupy i FAQ: http://www.kuchenna.host.sk
>
>
> --
> Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|