Data: 2004-02-08 19:31:22
Temat: Re: pizza - zakalec
Od: "Iwona" <i...@W...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
my friend Ti`Ana ( yennefer12*antyspam*@go2.pl ) wrote :
...
>
> Możliwe, że za dużo obkładu i za bardzo wilgotny. Kolega ostatnio chciał
> mnie uraczyć wspaniałą pizzą domową z ogromną ilością składników na
> wierzchu i efekt był ten sam. Pieczarki, papryka i inne takie mają w sobie
> dość dużo wody, a poza tym "nawalone" dodatki przygniatają ciasto
> niemiłosiernie.
To jest niemożliwe...nie wyobrażasz sobie ile ja produktów kituję na
pizzę(!). Fakt, tylko nie dod. papryki, bo nie lubię, a pieczarki + inne
dodatki wcześniej podsmażam na patelni - pozbawione są wody, ale za to mają
tłuszcz (smalec), przez co pizza jest smaczniejsza i konkretniejsza (nie mam
po takiej przynajmniej zgagi).
Pzdr.
Iwona
|