Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pizza-znow porazka Re: pizza-znow porazka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pizza-znow porazka

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-f
or-mail
From: "Kasia Lomanczyk" <k...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pizza-znow porazka
Date: Fri, 22 Aug 2003 14:57:32 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 25
Message-ID: <bi5452$se8$1@inews.gazeta.pl>
References: <3...@r...pl> <bi23rn$2e53$1@foka.acn.pl>
<3...@r...pl>
NNTP-Posting-Host: 213.199.221.2
X-Trace: inews.gazeta.pl 1061557218 29128 213.199.221.2 (22 Aug 2003 13:00:18 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 22 Aug 2003 13:00:18 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-User: kasia.lomanczyk
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:170836
Ukryj nagłówki

Opowiem Ci jak ja robie pizze - wg porad zaprzyjaznionego Wlocha. Zawsze
wychodzi!
Maki nie podgrzewam w mikrofali (po co?), natomiast przesiewam ja, zeby byla
pulchniejsza.
Drozdze nie powinny byc w proszku, tylko w kostce.
Do kubeczka z drozdzami zalanymi ciepla (nie goraca) woda do polowy kubka
dodaje lyzeczke cukru i 2 lyzki maki. Jak drozdze zaczna wylazic z kubeczka,
wlewam je do maki, dodaje wody i robie ciasto. Musi byc geste, tak by mozna
bylo z niego zrobic kule. Do ciasta tez dodaje troche oliwy! Oraz pol
lyzeczki soli.
Czekam az ciasto podwoi objetosc, w miedzyczasie kroje rzeczy do farszu.
Wszystko surowe: plastry miesistych pomidorow, pieczarki, salami lub szynka,
cebula, ser.
Kiedy ciasto juz podwoi objetosc, rozciagam je na posmarowanej oliwa blasze
i czekam az podrosnie, najlepiej postawic je na plycie kuchni w czasie, gdy
nagrzewa sie piekarnik.
Smaruje ciasto z wierzchu oliwa, klade farsz (najpierw pomidory, ser na
koncu). Wszystko posypuje oregano i ostra papryka i wstawiam do piekarnika
(240 stopni, termoobieg wlaczony). Pieke az bedzie dobra (jakies 20-30
minut, dokladnie nie wiem).
Mysle, ze kluczem do sukcesu jest wloski trick ze smarowaniem ciasta oliwa.
Dzieki temu wilgoc z farszu nie wsiaka w ciasto, tylko odparowuje.



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
22.08 wiku
22.08 jot.be
22.08 Cherokee gd
22.08 Sabinka
22.08 Kasia Lomanczyk
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6