Data: 2001-08-28 13:20:38
Temat: Re: placki ziemniaczane
Od: "Slavek Siegmund" <s...@s...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
To dodatek krwi ze startej razem z ziemniakami reki czyni je tak chrupiace i
smaczne.
POPIERAM TARCIE!?!?
pozdrawiam,
Slav
"AgataW" <a...@g...com.pl> wrote in message
news:9mfhc4$hj4$1@h1.uw.edu.pl...
>
> Uwaga z Gocławia w sprawie placków.
>
> Kochani, błagam Was nie róbcie głupstw i nigdy, przenigdy nie
> zastępujcie ręcznego tarcia ziemniaków obróbką mechaniczną.
> Zapomnijcie o malakserach i innych ścierakach. Trzemy ręcznie i
> pilnujemy ran. Placki ręczne mają inny smak, inaczej reagują z
> tłuszczem (mniej chłoną) i są rewelacyjne. (To samo jeśli robicie
> babkę ziemniaczaną). Wiem, że jest nie fajnie tak trzeć ale
> warto.(Cebulkę też)
>
>
> ..i to by było na tyle.
>
> AgataW
|