Data: 2001-09-16 15:30:21
Temat: Re: placki ziemniaczane
Od: "Castle" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mechcia a na czym scierasz ziemniaki?
do masy dodaje
zestaw obowiazkowy: duzo cebuli, kminek(!), pieprz
jazda dowolna: ze 2 ziemniaki zastepuje selerem, czasem inne
warzywka (eksperyment z porem np sie powiodl).
sosy:
- wegierski (na wolowince) i kleksik smietany
- mielone miesko uduszone z papryka, czosnkiem, cebula i
utopione wszystko w sosie pomidorowym - placki smazy sie
duze a cienkie i sklada w pol
- french dip na jogurcie (placki robie pikantniejsze) -
chyba moje ulubione
- aaa robilam kiedys z nadzieniem jak do buritos (czerwona
fasola, papryka, miesko itepe..), zlozone w pol- niezle byly
:)))
- z serkiem topionym (+czosnek) lubi moj wyzeracz'
- robilam tez taka zapiekanke z ciut niedosmazonych duzych
plackow ukladanych jeden na drugim w naczyniu i przekladane
pomidorowo-miesno-paprykowa masa; po zapieczeniu kroilam jak
torcik.
..moge tak jeszcze dluzej :)))
Castle
|