Data: 2006-01-26 10:42:28
Temat: Re: placuszki z gotowanego ryżu smażone
Od: sloogi <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aga Michalak schrieb:
> Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisał w
> wiadomości news:dr67pe$uck$1@news.onet.pl...
>
>>"Emilia Karbownik" wrote in message news:dr5v64$tqi$1@news.onet.pl...
>>| Brzmi bardzo ciekawie..
>>| a jakie proporcje tak mniej więcej? ile jajek na ile ryżu, ile tego
>>| cukru? itd
>>| pozdrawiam
>>| Emilia
>>
>>
>>Eeee... no ten tego... na oko i wedle smaku? ;)
>>a tak poważnie, to zacznij robić tak ja zwykle robisz placki, tylko ryż
>>dodaj przed mąką, mąki oczywiście wtedy się zmieści mniej... masa powinna
>>być dosyć gęsta... a cukier naprawdę w ilości, jak lubisz... najpierw
>>można
>>mniej, po usmażeniu pierwszych kilku można np. dosłodzić...
>>
>>Inną bajką na ten sam temat jest wstawienie zamiast ryżu np. twarogu (nie
>>serka homo) albo tartych lub krojonych jabłek, cukinii (tartej i
>>odciśniętej, bo zbyt soczysta), można dosypać kakao - wyjdą niby
>>czekoladowe, koleżanka dodaje ananasy z puszki posiekane w kostkę lub
>>namoczone wcześniej w mleku wiorki kokosowe (ani jednego ani drugiego
>>osobiście jeszcze nie testowałam)... to naprawdę bardzo fajne danie ;))
>>
>
>
> Tak czytam, ślinka już kapie (zupełnie jak mojemu ząbkującemy Synkowi)
> żoładek już woła jeśc, ale głowa się zastanawia z czym to podac? jakie
> dodatki do tego, albo do czego taki placuszek może byc dodatkiem?Na ostro to
> pewnie wymysle jakieś mięsko, ale na słodko?? nic nie przychodzi mi do
> głowy.
>
> Aga (z kokosankami własnego wypieku pod nosem)
>
>
Witam wszystkich serdecznie,
czytam grupe juz od jakiegos czasu i jestescie naprawde pomocni. Wczoraj
wlasnie zrobilam te placuszki na ostro. Byly z podsmazona cebula i serem
bialym do tego dwa jaja, przyprawy i na koniec obtoczylam w bulce
tartej. Niebo w gebie. Do tego podalam leczo z pieczarkami na ostro. Pycha!
Dzieki za pomysly i inspiracje
Ela
|