Data: 2008-01-19 09:56:27
Temat: Re: płytki w kuchni Help!! (jutro przychodzi majster kończyć, co zaczął)
Od: Marek <m...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> PS. Czy płytki docinane do 45 stopni i klejone bez listew
>> wykończeniowych są bardzo ostre na tej krawędzi ? Mam chora
>> matkę, i
>> nie chciałbym, zeby dla ładnijszej kuchnu narażac jej zdrowie w
>> razie
>> upadku/uderzenia o kant płytek...
>
> Bardzo nie, może wcale nie być ostry, jeśli płytki (jak widze na
> zdjęciu) mają zaokrąglone krawędzie i zukosowanie zrobi się tak,
> żeby z tymi zaokrągleniami i fugą pomiędzy wyszło łagodnie. Ale
> nawet gdyby go na ostro zrobił to i tak nie będzie to bardziej
> kanciaste niż krawędź szafki.
A możesz mi podesłac fotkę jak to może wyglądać w werssji z zaokrąglonym
naroznikiem ? Majstrowi muszę troche łopatologicznie pokazać....
Marek
|