Data: 2001-05-07 13:23:41
Temat: Re: polecam/ciasto czekoladowe
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Monika Bacińska-Wojewódka <m...@p...pl> wrote in message
news:9d65sq$jdp$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "asia" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3af695c7$1@news.vogel.pl...
> > Monika Bacińska-Wojewódka <m...@p...pl> wrote in message
> > news:9d64i3$cfk$1@news.tpi.pl...
> > >To ciasto wlasnie takie powinno byc, lekko wilgotne
> >
> > Bylo wilgotnawe, ale po tych 20 minutach patyk wygladal jakbym go
wsadzila
> > do ubitego bialka (oczywiscie nie w kolorze :)), wiec chyba nie o to
chodzi?
>
> Hmmm... Ja nigdy nie "macalam" tego akurat ciasta patyczkiem. Moze masz
np. mniejsza ale wyzsza foremke i ciasto sie wolniej dopieka
> w srodku? (Ja mam okolo 25x25 cm, ciasto wyrasta na kilka cm do gory -
chyba ok. 4)
Ja pieklam w nieduzej okraglej formie z kominkiem w srodku. Nie mam malej
prostokatnej blaszki. Cisto mialo jakies 5-6 cm. wysokości. Jest pyszne.
Asia
|