Data: 2001-05-07 14:06:16
Temat: Re: polecam/ciasto czekoladowe
Od: "Zuza" <z...@f...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Hmmm... Ja nigdy nie "macalam" tego akurat ciasta patyczkiem. Moze masz
np. mniejsza ale wyzsza foremke i ciasto sie wolniej dopieka
> w srodku? (Ja mam okolo 25x25 cm, ciasto wyrasta na kilka cm do gory -
chyba ok. 4)
Czesc Moniko! Ja tez po 20 minutach "drazylam" w ciescie patyczkiem, bylo
zupelnie mokre. Nawet po 50 minutach pieczenia bylo wilgotnawe, choc na
szczescie bez zakalca. Pieklam na kwadratowej blaszce 24x24 cm, w nagrzanym
do 200 st. piekarniku, z ogrzewaniem z gory i z dolu. Zastanawialam sie skad
te 20 minut, bo nigdy wczesniej nie spotkalam sie z tak krotkim czasem
wypieku ciasta. Ciasto, jak pisalam wyszlo smaczne i nic z niego nie
zostalo. :-)))
Pozdrawiam! Zuzka
|