Data: 2005-02-07 22:15:30
Temat: Re: polecam omlet z serem/yorkshire pud
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 07 Feb 2005 12:08:05 -0800, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>
>> Tak dzien w dzien? brawo!!!!!!
>>
>> Pierz
>>
>>
>> K.T. - starannie opakowana
>
> Zdolny jakis.
>
>Krysiu, mam pytanie do Ciebie na temat Yorkshire pudding. Ja uzywam
>takich proporcji:
>
>2 cup maki
>2 cup mleka
>4 jajka
>szczypta soli
>po kawaleczku masla do kazdej foremki (ja robie indywidualne)
>
>A jakich proporcji Ty uzywasz?
>
>Magdalena Bassett
o rany, dawno w domu nie robilam tylko kupowlaam zaslupie (takie
wielkie jak talerz!), ale przepis mam - poplamiony okrutnie, co o
nim zdecydowanie dobrze swiadczy :))
4oz maki (105 - 110 g)
1 duze jajo
10 fl oz/300ml mleka
1 lyzka oleju
i koniecznie wlewac bardzo szybko da dymiacych foremek.
I piekarnik musi byc wsciekle goracy (220/425, gas 7)
Ja jeszcze, nota bene, za jednym rabinem (Radio Rabbi - Lionel
Blue, cudny czlowiek - duzo ma Thought for Today - BBC Radio 4 -
w archiwum maja transkrypty - cudne!) - toad in the hole, wersja
wege - zamiast kielbasek kawalki cheddara i pieczarki i polowki
pomidorow. w sumie wychodzi to samo co Y.Pud, ale bardziej
urozmaicone
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|