Data: 2005-02-07 23:14:55
Temat: Re: polecam omlet z serem/yorkshire pud
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> ale przepis mam - poplamiony okrutnie, co o
> nim zdecydowanie dobrze swiadczy :))
>
> 4oz maki (105 - 110 g)
> 1 duze jajo
> 10 fl oz/300ml mleka
> 1 lyzka oleju
>
> i koniecznie wlewac bardzo szybko da dymiacych foremek.
> I piekarnik musi byc wsciekle goracy (220/425, gas 7)
dzis robimy steki, wiec zrobie wedlug Twojego przepisu. Zobaczymy, czy
domownicy sie zorientuja. Potem im powiem, ze to Pierzasty przepis.
>
> Ja jeszcze, nota bene, za jednym rabinem (Radio Rabbi - Lionel
> Blue, cudny czlowiek - duzo ma Thought for Today - BBC Radio 4 -
> w archiwum maja transkrypty - cudne!)
My sluchamy kanadyjskiego radia, i czasami oni nadaja wlasnie te Thought
for Today.
Jak np. ten:
"The real evidence for Jesus and Christianity is...in how Jesus and the
Christianity based on him manifest themselves in the lives of practising
Christians."LB
vide to co sie u nas dzieje. No ale to rozmowa na potem.
- toad in the hole,
Czytalam o tej potrawie w dziewietnastowiecznej literaturze. Nazwa
zawsze mnie smieszy (dla nieanglojezycznych - Ropucha w dziurze - ) i w
wyobrazni widze te ropuche raczej niz to mieso. Ja robie tak wlasnie z
pieczarkami smazonymi z cebula i swieza pietruszka, w pojedynczych
porcjach. Bardzo to przyzwoite i sycace jedzenie. Ta kuchnia angielska
jest naprawde niedoceniona.
wiosennie pozdrawia
Magdalena Bassett
|