Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newshub.sdsu.edu
!tethys.csu.net!nntp.csufresno.edu!sn-xit-03!sn-xit-12!sn-xit-06!sn-post-01!sup
ernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: polecam omlet z serem/yorkshire pud
Date: Mon, 07 Feb 2005 15:14:55 -0800
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <1...@c...supernews.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en, pl
MIME-Version: 1.0
References: <2...@n...onet.pl> <cu64tj$j0t$1@news.onet.pl>
<5...@4...com> <cu8g48$j0j$1@news.onet.pl>
<s...@4...com>
<1...@c...supernews.com>
<f...@4...com>
In-Reply-To: <f...@4...com>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 42
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:230795
Ukryj nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> ale przepis mam - poplamiony okrutnie, co o
> nim zdecydowanie dobrze swiadczy :))
>
> 4oz maki (105 - 110 g)
> 1 duze jajo
> 10 fl oz/300ml mleka
> 1 lyzka oleju
>
> i koniecznie wlewac bardzo szybko da dymiacych foremek.
> I piekarnik musi byc wsciekle goracy (220/425, gas 7)
dzis robimy steki, wiec zrobie wedlug Twojego przepisu. Zobaczymy, czy
domownicy sie zorientuja. Potem im powiem, ze to Pierzasty przepis.
>
> Ja jeszcze, nota bene, za jednym rabinem (Radio Rabbi - Lionel
> Blue, cudny czlowiek - duzo ma Thought for Today - BBC Radio 4 -
> w archiwum maja transkrypty - cudne!)
My sluchamy kanadyjskiego radia, i czasami oni nadaja wlasnie te Thought
for Today.
Jak np. ten:
"The real evidence for Jesus and Christianity is...in how Jesus and the
Christianity based on him manifest themselves in the lives of practising
Christians."LB
vide to co sie u nas dzieje. No ale to rozmowa na potem.
- toad in the hole,
Czytalam o tej potrawie w dziewietnastowiecznej literaturze. Nazwa
zawsze mnie smieszy (dla nieanglojezycznych - Ropucha w dziurze - ) i w
wyobrazni widze te ropuche raczej niz to mieso. Ja robie tak wlasnie z
pieczarkami smazonymi z cebula i swieza pietruszka, w pojedynczych
porcjach. Bardzo to przyzwoite i sycace jedzenie. Ta kuchnia angielska
jest naprawde niedoceniona.
wiosennie pozdrawia
Magdalena Bassett
|