Data: 2005-12-17 22:06:26
Temat: Re: poleccie jakis sos...
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
kroofka wrote:
>>
>>>który miałby w składzie pieczarki i cebulę i nadawał się do
>
> ryżu/kurczaka...
>
>
> Robię dokładnie tak jak piszesz, ale mi śmietana zawsze sie warzy
> (waży?)....:/
Zalezy ile wazy :) ciezka smietana sie nie warzy :)
> Ostatnio nawet do kubka ze śmietaną wlałam trochę wywaru z cebuli i
> pieczarek, wymieszałam i dopiero wlałam całośc, ale było jeszcze gorzej...
> śmietana w grudkach pomiędzy pieczarkami i cebula...:/
> Ja początkująca "żona" jestem, prosze mnie nie wyśmiewać...:)
>
>
Problem na pewno jest w smietanie - ostatnio trudno dostac smietane
ktora jest tylko smietana. Trzeba uwaznie czytac sklad na opakowaniu -
wszelkie gumy arabskie, i inne swinstwa wlasnie powoduja warzenie sie
smietany podczas gotowania.
Sos mozna zrobic bez smietany. Usmazyc cebule na zloto, pieczarki
podsmazyc chwile z cebula, zalac rosolem i dusic dlugo, az cebula sie
rozpadnie i czesc plynu odparuje. Sol, pieprz, estragon wedle smaku.
MB
|