Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Anna" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: polewa
Date: Sun, 14 Apr 2002 15:36:52 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 43
Message-ID: <a9c0k0$5hk$1@news.tpi.pl>
References: <a9bs63$ofk$1@news.tpi.pl> <a9bvba$2qc7$1@pingwin.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: pc4.piekary.net
X-Trace: news.tpi.pl 1018791361 5684 80.48.23.24 (14 Apr 2002 13:36:01 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 14 Apr 2002 13:36:01 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:103809
Ukryj nagłówki
Stokrotne dzięki!!
Może tym razem rodzina zje cos kompletnego.
Ja zrobiłam z całego przepisu i cztery osoby zjadły wszyściutko w dwa dni -
a połowa ciasta była bez polewy!
(Powinnam sie cieszyć?).
Pozdrowienia Anka
Użytkownik "Adiola" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:a9bvba$2qc7$1@pingwin.acn.pl...
>
> Użytkownik "Anna" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:a9bs63$ofk$1@news.tpi.pl...
> >
> > Najlepsza w tej chwili wydaje mi sie stopiona czekolada - szybko
zastyga -
> > ale musialabym byc milionerka, żeby obłożyc całego metrowca.
> > pozdrowienia Anka
>
> Stopiona czekolada zastyga za szybko, nie zdolalabys polac metrowca,
> poniewaz zasygaloby na lyzce.
> Ja mieszam polowe polewy z masla, kakao, cukru i odrobiny wody z polowa
> czekolady. Wtedy jest w sam raz i ma wlasciwy smak czekoladowy.
>
> Polewa
> 1 kostka margaryny
> 1 szklanka cukru
> 5 lyzek kakao
> 3 lyzki wody
> tabliczka gorzkiej czekolady
>
> Poniewaz nie robie calego metrowca ( z jedego ciasta i tak jest za duzo
> ;-) ), wiec wszystkie skladniki polewy dziele na pol. Polamana czekolade
> dodaje na koncu i juz jej nie gotuje, tylko podgrzewam jak zastyga.
>
> Pozdr.
> Adiola
>
>
|